Manualele de Religie creștin-ortodoxă au văzut lumina tiparului

Cu ajutorul lui Dumnezeu, au văzut lumina tiparului Manualele de Religie creștin-ortodoxă pentru clasele I, II, III, V și VI. Pînă în luna august a anului curent se vor pregăti pentru a fi tipărite și manualele pentru clasele IV, VII, VIII și IX. Astfel, pentru noul an de învățămînt 2012-2013, elevii dornici de a-și cunoaște credința strămoșească vor fi asigurați cu manuale.

Î.P.S. Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, a binecuvîntat editarea manualelor, menționînd: „Se știe, cultura neamului nostru pornește din curțile mănăstirilor și a bisericilor. De aceea, învățătura Sfintei Scripturi trebuie să fie un îndrumar de viață pentru fiecare creștin. Dumnezeu să-i binecuvînteze pe toți cei care au contribuit la implementarea disciplinei Religia Ortodoxă în programul școlar. Menționăm aportul Guvernului Republicii Moldova și al Ministerului Educației, care ne-au creat posibilitatea ca lumina Evangheliei Domnului Hristos să pătrundă în instituțiile școlare”.

Autorul manualelor de religie este preoteasa Liliana Crețu, absolventă a Academiei Teologice din Chișinău, profesorla SeminarulLiceal-Teologicde fete „Sfînta Cuvioasa Mucenița Elizabeta” din Edineț. Preoteasa Liliana Crețu afirmă: „Manualele au fost elaborate conform curriculum-ului disciplinar avizat de Ministerul Educației. Am consultat specialiști atît din domeniul teologic, cît și pedagogic, pentru ca manualele să corespundă cerințelor pedagogiei contemporane. În paginile acestor cărți elevii vor descoperi informații interesante despre credință, vor afla soluții concrete la căutările lor, răspunsuri conforme duhului Evangheliei lui Iisus Hristos. Să nu uităm: educația creștin-ortodoxă este o ipostază a educației integrale. Credința ortodoxă și-a demonstrat în timp rolul său benefic în formarea personalității morale, acesta fiind argumentul major în revenirea la predarea religiei ortodoxe în școlile din Republică. Intenționăm să edităm și alte materiale didactice: caiete de religie ortodoxă, ghid pentru profesori, materiale ilustrative”.

Menționăm că manualele pot fi folosite și de către școlile duminicale.

Cei care doresc să procure manualele de Religie creștin-ortodoxă sunt rugați să ne contacteze la numărul de telefon 069628856.

Sperăm că aceste cărți vor fi de folos atît elevilor, părinților, profesorilor, cît și tuturor creștinilor dornici să-și cunoască și să trăiască dreapta credință în Hristos, care este arvuna mîntuirii și a vieții veșnice. După cum afirmă Sfîntul Nicolae Velimirovici, oriunde în lume se vrea începerea vreunui lucru bun, cu Hristos trebuie să înceapă. Oricine dorește să zidească bunăvoire, pace și dragoste în propria familie, țară sau întreaga lume, numai cu Iisus Hristos trebuie să înceapă. Doamne, ajută!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s